Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin de katılımıyla EİB’in, ABD pazarında Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü Turkish Tastes Turquality projesi kapsamında Turkish Tastes kitabının ikinci baskısı ABD’deki büyük bir etkinlikle duyuruldu. İşbirliği gerçekleştirilen eğitim kurumlarına ders kitabı olarak hazırlanan Turkish Tastes kitabı sektör profesyonellerine sektör ve ürün tanıtımı yapıyor ve ürünlerin kullanımlarına ilişkin son tüketici için örneklere yer veriyor. Türk ürünlerinin Akdeniz tarzı beslenmenin beşiği olan Anadolu’da üretilmesi nedeniyle dünyanın tüm mutfaklarında kullanıma uygun olduğu teması öne çıkarılıyor. Dünya mutfaklarından seçilen 19 farklı tarife ilişkin video çekimlerinin tamamlandığı proje kapsamında, tarifler QR kodlarla taranarak görüntülenebilecek şekilde kitapta yer alıyor.
Proje kapsamında yapılan tanıtım kapsamında değerlendirmelerde bulunan Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, “Bilindiği gibi vatanımız Anadolu, tarımın başladığı medeniyet, bereket ve kültürün beşiğidir. Doğanın mucizevi armağanlarını tüm dünyayla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2019 yılından bu yana yürüttüğümüz Turkish Tastes Turquality Projemiz sayesinde sektörümüzde 700 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaştık ve bunu her geçen yıl artırarak devam ettireceğimize inanıyoruz. Her birinizi bugün burada sergilenen Türk tahıllarının, bakliyatlarının, yağlı tohumlarının ve ürünlerinin lezzetlerini tatmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Öte yandan, aynı proje kapsamında Summer Fancy Food 2024 Fuarı ile eşzamanlı olarak ABD'li Corporate Şefleri, satın alma yetkililerini, distribütör, broker partner kurum temsilcilerini, basın temsilcileri ve yabancı diplomatları Türk Evi'nde gerçekleştirilen resepsiyonda sektörümüzün seçkin ürünleri kullanılarak hazırlanan reçeteler misafirlere ikram edildi.