Hububat sektörü etkinlik ve projeleriyle New York’ta ilgi odağı oldu
- tgi462
- 3 Kas
- 1 dakikada okunur
29 Haziran–1 Temmuz tarihleri arasında New York’ta Javits Center’da düzenlenen Summer Fancy Food Show Fuarı’na Türkiye Gıda İhracatçıları stantla katılım sağladı. GAİB Hububat Birliği koordinasyonunda, Sektör Kuruluna üye birliklerimizin yöneticileri Türkiye Gıda İhracatçıları markası altında fuarda yer aldı; stant açan Türk ihracatçı firmaları ziyaret edilerek destek sunuldu. Fuar kapsamında ayrıca, GAİB, İHBİR, AKİB, OAİB ve EİB tarafından yürütülen ABD Şekerleme Turquality Projesi çerçevesinde düzenlenen Baklava Tadım Etkinliği ile ana ihraç ürünlerimizden hazırlanan özel menülerin sunulduğu tadım organizasyonları büyük ilgi gördü. İHBİR’in “Şekerli Mamuller ve Pastacılık Sektörleri İhracat Atılımı UR-GE Projesi” kapsamında 11 üye firmayla katılım sağladığı fuarda, Başkan Kazım Taycı ile Başkan Yardımcıları Şemsettin Memiş ve Kürşad Gülbahar, üye stantlarını ziyaret ederek firmalara destek verdi. Öte yandan, GAİB tarafından yürütülen “Güneydoğu Anadolu Gıda Kümesi” UR-GE Projesi dahilindeki 10 firmanın info stantlı katılım gösterdiği fuarda, alıcılar, distribütörler ve potansiyel iş ortaklarıyla birebir görüşmeler gerçekleştirilerek uzun vadeli iş birliklerinin temelleri atıldı. Ege Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk ve Başkan Yardımcısı Moiz Hemsi'nin de katılım sağladığı fuarı T.C. New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal da ziyaret etti.




