top of page
MARGARİN
Margarin, içeriÄŸinde yüzde 73 palm yağı, yüzde 24 pamuk yağı, yüzde 1 ayçiçeÄŸi yağı ve geri kalan kısmı süt, su ve çeÅŸitli katkı maddelerinden oluÅŸan bir karışımdır. Bu karışımdaki doymuÅŸ yaÄŸ oranı düÅŸüktür, yaklaşık olarak yüzde 15 civarındadır. Türkiye'de yıllık margarin üretim kapasitesi yaklaşık olarak 1 milyon ton civarındadır. Yüksek maliyet ve yetersizlik nedeniyle hayvansal yaÄŸların yerini, insan beslenmesinde gerekli olan yağın büyük bir kısmı bitkisel yaÄŸlar karşılamaktadır. YaÄŸlar, ham hallerinden sonra çeÅŸitli iÅŸlemlere tabi tutularak sıvı yaÄŸ veya margarin formunda tüketime sunulmaktadır. Türkiye'de bitkisel yaÄŸ piyasasında, katı yaÄŸlar alanında faaliyet gösteren firmaların azlığı nedeniyle yoÄŸunlaÅŸma oranlarının oldukça yüksek olduÄŸu gözlemlenmektedir. Ülkeler arasında kiÅŸi başına düÅŸen yıllık margarin tüketimi ise farklılık göstermektedir: İngiltere'de 6 kg, Danimarka'da 18 kg, Hollanda'da 24 kg, Belçika'da 26 kg, Singapur'da 18 kg ve Türkiye'de 8,5 kg civarındadır.
Margarin ihracatçısı firmalarımızın bilgilerine buradan ulaÅŸabilirsiniz.
ÜRÜNLERİMİZ
bottom of page





