top of page
MARGARİN
Margarin, içeriğinde yüzde 73 palm yağı, yüzde 24 pamuk yağı, yüzde 1 ayçiçeği yağı ve geri kalan kısmı süt, su ve çeşitli katkı maddelerinden oluşan bir karışımdır. Bu karışımdaki doymuş yağ oranı düşüktür, yaklaşık olarak yüzde 15 civarındadır. Türkiye'de yıllık margarin üretim kapasitesi yaklaşık olarak 1 milyon ton civarındadır. Yüksek maliyet ve yetersizlik nedeniyle hayvansal yağların yerini, insan beslenmesinde gerekli olan yağın büyük bir kısmı bitkisel yağlar karşılamaktadır. Yağlar, ham hallerinden sonra çeşitli işlemlere tabi tutularak sıvı yağ veya margarin formunda tüketime sunulmaktadır. Türkiye'de bitkisel yağ piyasasında, katı yağlar alanında faaliyet gösteren firmaların azlığı nedeniyle yoğunlaşma oranlarının oldukça yüksek olduğu gözlemlenmektedir. Ülkeler arasında kişi başına düşen yıllık margarin tüketimi ise farklılık göstermektedir: İngiltere'de 6 kg, Danimarka'da 18 kg, Hollanda'da 24 kg, Belçika'da 26 kg, Singapur'da 18 kg ve Türkiye'de 8,5 kg civarındadır.
Margarin ihracatçısı firmalarımızın bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.
ÜRÜNLERİMİZ
bottom of page